Pe cine (mai) reprezintă Nicușor Dan?

Pe zi ce trece, Capitala se afundă – din ce în ce mai mult – într-un haos de nedescris. Totul pare rupt dintr-un scenariu de film în care comunitatea și cetățeanul sunt ignorați. Asta, după ce, bineînțeles, politicianul de tip nou a ajuns edil. Edilul unei comunități căreia i-a promis o schimbare structurală, o schimbare în bine. I-a promis și… promis a rămas. Pe rețelele sociale, Bucureștiul arată minunat, însă, în realitate bate… virtualul.

Cetățeanul și comunitatea nu (mai) reprezintă priorități pentru edilul Capitalei. ”Edilul” este un termen ce nu își are rostul atunci când faci referire la Nicușor Dan. El – activistul, matematicianul, politicianul de tip nou – este orice, mai puțin edil. Pe el îl interesează orice mai puțin… comunitatea. Comunitatea a jucat rolul idiotului util la momentul alegerilor locale. După acel episod, idiotul util a fost trimis în… adormire. Un fel de comă. Una profundă din care să nu răsară niciun comentariu sau manifestare a dezacordului față de incompetența și impostura lui Nicușor Dan. Trebuie să fie liniște pentru ca binomul Nicușor Dan – USR să își continue proiectul.

Pe bună dreptate apare întrebarea: ”Care proiect?”

La modul în care decurg lucrurile în București, pare să nu existe niciun proiect. Pentru comunitate și cetățeni nu există niciun proiect. Însă, pentru binomul Nicușor Dan – USR există. Și nu numai un proiect. O mulțime de proiecte. Proiecte care se derulează, sub radar, și care aduc beneficii. Beneficii pentru binom, nu și pentru comunitate.

Binomul își vede liniștit de treabă. Primul pas a fost Societatea de Transport București (STB). Parte a binomului a vrut parte din tort. L-a primit. Lucrurile nu s-au schimbat în bine. Din contră. Propaganda binomului a rostogolit narativul ”înainte să fie bine, mai întâi trebuie să fie rău”. Însă, ”răul” nu este pentru binom. Nicidecum. Răul este pentru comunitate și cetățeni. În fond, doar s-a mărit prețul călătoriei de transport. Nu și serviciile oferite. Adică, un fel de speculă, jecmăneală pe care administrația locală – sub conducerea binomului Nicușor Dan & USR – o face. Dar o face ”cu stil”. Cu zâmbetul pe buze, inventând vinovați și rupându-și hainele pentru… comunitate. Care comunitate? Poate comunitatea lor. A binomului.

După STB, a venit rândul ASSMB. Adică, spitalele din București. Același narativ: grija pentru comunitate. Și, în numele acestei griji, binomul a încredințat cetățeanului Vlad Voiculescu acest segment. Cu tot ce presupune el. În special cu zona de buget și achiziții. Restul sunt detalii. La fel și calitatea de membru USR a domnului Voiculescu, dar și interesele pe zona medicală. Evident că nu interese academice sau de cercetare…

Și, totuși, pe cine (mai) reprezintă Nicușor Dan? În afară de binomul transformat în trinom? Adică, trio-ul de coșmar Nicușor Dan – Ciprian Ciucu – Vlad Voiculescu. Sau, PUZ – STB – ASSMB, construcții – transport – sănătate (prietenii știu de ce!), în timp ce căldura este împărțită… frățește.

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer