Ping-pong cu… căldura!

În aceste zile, în spațiul public, au apărut câteva informații legate de mult discutatul subiect al termiei, având drept protagoniști Claudiu Crețu-Sârbu, Nicușor Daniel Dan și Sebastian Burduja.
Prin urmare, Termoenergetica are o datorie de 1 miliard la Elcen, în timp ce Primăria Municipiului București trebuie să achite o datorie de 1 miliard către Termoenergetica.

La cârma Termoenergetica, Nicușor Daniel Dan și-a pus omul de încredere Claudiu Crețu Sârbu. Fost administrator special la Elcen, fost ofițer al Ministerului de Interne (zona de protecție internă), având și doi ani de studii teologice. Un specialist în domeniul termiei care recomanda bucureștenilor pentru a avea apă caldă să își cumpere un… boiler. Cu toate acestea, Claudiu Crețu Sârbu nu a avut rezultate notabile în ceea ce privește calitatea serviciilor furnizate de Termoenergetica. Evident, motivele acestui eșec țin de administrațiile anterioare. Nicidecum de lipsa sa de viziune. Practic, Claudiu Crețu Sârbu a servit același discurs public cu cel al lui Nicușor Daniel Dan. Cu câteva accente prin care încerca să pară mai cult. Dar, cam atât. Între timp, Claudiu Crețu Sârbu și-a anunțat demisia din fruntea Termoenergetica, urmând a fi recuperat de Sebastian Burduja. Fie numit în fruntea Elcen, fie parașutat prin Ministerul Energiei. În fond, studiile și pregătirea îl impun ca un “mare” specialist pe segmentul energetic…

Nicușor Daniel Dan vorbe de…duh!

Din păcate, subiectul termiei și al confortului bucureștenilor nu a dispărut. Nu numai că nu s-a rezolvat, dar se pare că s-a agravat. Adică, Termoenergetica are de primit bani de la PMB și, în același timp, are de dat bani la Elcen. Dacă Elcen nu primește banii, nu poate face achiziția de gaze naturale pentru furnizarea agentului termic. Deci, bucureștenii vor sta în frig. Peste această dilemă, apare și Nicușor Daniel Dan. El, prin declarațiile sale, transformă dilema în trilemă. Adică, PMB are banii care trebuie să îi dea la Termoenergetica, dar este vorba și de niște datorii mai vechi. Însă, PMB nu poate să ajute o firmă privată. Dar, Termoenergetica este a PMB. Însă, în logica lipsită de logică a lui Nicușor Daniel Dan, banii există, nu e o chestiune financiară, cii tehnică. Exact ca în celebra declarație, tot a lui Nicușor Daniel Dan, prin care spunea că apa caldă care pleacă nu ajunge la toți.

La rândul său, Sebastian Burduja spunea că așteaptă să primească banii de la Termoeneergetica. Claudiu Crețu Sârbu și-a dat demisia începând cu 1 septembrie, urmând a fi recuperat de Sebastian Burduja.

Întrebări fără răspuns…

Dacă Termoenergetica este în pragul insolvenței, atunci care a fost performanța managerială a lui Claudiu Crețu Sârbu, în afară de aplicația Termoalert și alte două chestii de imagine? Rezultatul de a aduce Termoenergetica în insolvență îl califică și validează pentru o parașutare la Ministerul Energiei sau Elcen? Sau, poate, asigurarea managerială despre care vorbeam îi oferă imunitate în fața deciziilor proaste și a lipsei de performanță?

Oare ce se ascunde în spatele acestui joc de-a șoarecele și pisica între Nicușor Daniel Dan-Claudiu Crețu Sârbu-Sebastian Burduja?

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer