Nicușor a dat, Crețu a luat, Domnul fie lăudat…

Subiectul termiei în București este mai actual ca oricând. Marea reformă promisă de Nicușor Dan bate pasul pe loc. Evident, vinovatul de serviciu este Gabriela Firea. Probabil dacă Nicușor Dan ar mai sforăi în fotoliul de primar general încă 100 de ani (puțin probabil!), tot Gabriela Firea ar fi de vină pentru nereușitele lui. În fond, când ești pe „imagine și fum” nu ai cum să vezi propria incompetență. 

Dar, mai evident este faptul că Nicușor Dan a jucat un fel de alba-neagra cu sistemul de termoficare din București. Adică, l-a recuperat pe celebrul polițist al termiei, Claudiu Crețu Sârbu, și l-a înscăunat la conducerea Termoenergetica. Aici s-a luptat cu proiecte, analize și strategii, a condamnat cu patos politica PMB în ceea ce privește achitarea datoriilor. A mai cumpărat niște țevi pe o filieră externă. A mimat un management pro-activ și competent. După ce Nicușor Dan a plătit către Termoenergetica, Claudiu Crețu Sârbu a fost recuperat de Sebastian Burduja și (re)înscăunat la ELCEN. Adică, tocmai compania care are de recuperat sume imense de la… Termoenergetica. Probabil că și la ELCEN va aplica același stil de management performant. Până la urmă, în mandatul lui Claudiu Crețu Sârbu, bucureștenii au avut căldură… în suflet. În case, mai puțin și doar pe bani mulți. Asta dacă nu cumva au urmat sfatul lui Claudiu Crețu Sârbu de a-și cumpăra… boiler. Sau pe cel al lui Nicușor Dan de a sta în… frig. Însă, Claudiu Crețu Sârbu a intrat și în cercul select al înțelepților lui Sebastian Burduja pe… termie!

Vestea proastă este că vine iarna. Cel mai probabil căldura va fi. Nu știm dacă va ajunge în casele bucureștenilor. Est doar o chestiune de fizică elementară după cum spunea Nicușor Dan. Și, dacă nu ajunge căldura în casele bucureștenilor, cu siguranță că agentul termic va fi peste tot. Pe străzi, pe alei, pe bulevarde. Deci, chiar dacă nu este căldură în case, agentul termic va fi prezent pe toate străzile. 

Claudiu Crețu Sârbu pare a fi managerul… util care, la un moment dat, și-a dorit ca termoenergetice să preia ELCEN-ul, după care și-a reconfigurat traseul și a sucit-o ca la Ploiești. Adică, ELCEN-ul să preia Termoenergetica. Acum, a revenit la ELCEN. Pare că termia este un fel de obsesie profesională a sa. Sau să fie doar dorința de a gestiona ambele bugete după propria viziune impusă de unii sau de alții, după cum bate crivățul prin țevile de la…est.

Care ar putea fi rolul lui Claudiu Crețu Sârbu la ELCEN? Evident, în afară de a asigura un management performant și de a duce termia pe căile succesului. Ar putea fi recuperarea prejudiciului de la Termoenergetica. Sau, în cazul în care nu se recuperează prejudiciul, cererea insolvenței. Sau, poate, chiar preluarea Termoenergetica de către ELCEN. În integralitate sa sau doar parțial. Adică, sistemul primar sau secundar. Oricum, Nicușor a dat, Crețu a luat, Domnul fie lăudat. Cât despre bucureșteni, iarna asta va fi un pic mai bine decât iarna trecută. Noroc cu încălzirea globală despre care menționa Claudiu Crețu Sârbu. Ea ne-a salvat. Păcat că nu ne-a salvat (și) de… Nicușor Dan.

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer