Prostia nu doare, dar poate ucide!

Evenimentele recente ne-au demonstrat faptul că jupânii României sunt impostori, dar și incompetenți. Fie că discutăm despre membrii Guvernului, fie că discutăm despre Primarul General, realitatea este aceeași. Mai grav este că și persoanele susținute de ei sunt după chipul și asemănarea lor.

De această dată, directorul general al Termoenergetica a simțit nevoia să iasă în public. Și să grăiască. Pe două subiecte. Primul ține de un incident în care este implicat un minor. Al doilea, despre alternative.

În primul caz, Termoenergetica realiza niște lucrări la o magistrală/conductă de încălzire. La o distanță de vreo 50 de metri, respectiva magistrală/conductă se sparge. Prin urmare, apa caldă (surpriză, chiar era caldă!) iese la suprafață. Terenul mustește de apă fierbinte, iar un minor se opărește.

Evident că un asemenea lucru nu ar trebui să se întâmple. Nici măcar în București. Dar, mai ales, în Noul București. Însă, s-a întâmplat. Și, acum începe povestea. Directorul general al Termoenergetica simte nevoia să glăsuiască. Și, în loc să comunice, vrea să fie unic. Și, printre altele, spune că se întâmplă lucuri și mai grave. Mai bine tăcea.

Al doilea caz îl are protagonist tot pe directorul general al Termoenergetica care, probabil dorind să fie și “mai unic” spune, senin, ca primăvara, că “pentru spălat există soluția boiler electric”.

Cele două cazuri ne arată că Nicușor Dan nu este singur. Nici vorbă! Este doar unul dintr-o mulțime mai mare ce, în loc să gândească, preferă să deschidă gura. Iar când o fac, este jale. Mare jale! Și problema nu este că se fac de râs. Nicidecum! Ar fi cel mai mic risc. Problema majoră este că transmit populației faptul că la butoanele puterii și la butoanele deciziei politice se află niște… impostori. Oameni care nu generează niciun gram de încredere. Oamenii care vorbesc ca să nu tacă. Oameni care transmit, prin fiecare răsuflare și por al lor, neîncredere. Neîncrederea în autorități. Or, în această situație ne mai întrebăm de ce ocupăm ultimul loc în ceea ce privește vaccinarea? Avem răspunsul!

Sau, poate, că domnul director general știe faptul că fuziunea Termoenergetica – ELCEN este doar o poveste ce nu se va materializa pentru că Nicușor Dan nu este băgat de nimeni în seamă. Asemenea poveștii cu apa caldă. O poveste care, la un moment dat, va trebui decontată de cineva. Iar cel mai potrivit este… directorul general, nu? Și joacă abil. Face niște declarații nepotrivite, generează isterie și este demis.

Ne vom lămuri cu privire la aceste aspecte. Însă, neîncrederea transmisă de incompetenți rămâne prioritatea zero. Și, într-un fel sau altul, ar trebui ca instituțiile statului să recâștige încrederea populației. Altfel, suntem pierduți. Definitiv!

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer