Lenea și minciuna!

Cuvântul „leneș” a apărut, pentru prima dată, în limba engleză, în anii 1540. El a fost utilizat cu scopul de a descrie o persoană căreia nu-i plăcea munca sau efortul de a face lucruri. În privința acestui termen există diverse puncte de vedere. Unii specialiști apreciază că acest cuvânt ar proveni din limba germană (lasich – slab) sau din engleza veche (lesu – fals sau rău).

Pentru bucureșteni, acest termen – leneș – are o altă sursă. El este strâns legat de numele celui mai cel mai primar general din toate timpurile și vremurile… întunecate! Adică, dacă ne-am uita pe harta tuturor primarilor generali pe care i-a avut Capitala României, am putea trage câteva concluzii.

Unii dintre ei au fost persoane care s-au implicat pentru comunitate, chiar dacă nu au reușit să ducă la bun sfârșit toate proiectele. De ce? Din simplul fapt că durata de execuție depășea durata mandatului. Și, prin urmare, le-au lăsat la stadiul de proiecte aflate in derulare. Predecesorii lor (unii dintre ei!), înțelegând utilitatea proiectelor, le-au continuat.

n schimb, sunt și alți primari generali care au venit cu propria abordare. Unii au reușit să pună în practica propria lor viziune. Nu discutăm dacă respectiva viziune a fost bună sau rea.

Și, pe lângă toți primarii Bucureștiului, există și Nicușor Dan. Da! Acel ong-ist ce poza în apărătorul spațiilor verzi. Acel ong-ist care părea să fie cinstit, onest, de cuvânt. Acel ong-ist care părea că știe ce face. Acel ong-ist transformat peste noapte într-un copil adoptiv al PNL-USR.

Ei bine, Nicușor Dan s-a dovedit a fi exponentul imposturii, al minciunii și al lenei. A dovedit că tot discursul său anterior „accidentului” prin care a devenit Primar General nu a fost altceva decât o scenetă dramatică orchestrată de alți impostori. În frunte cu Nicușor Dan, Bucureștiul s-a transformat. Însă, transformarea a fost pe răbdarea bucureștenilor. Dar, și pe nervii lor.

De la sloganul „bucureștenii vor avea apă caldă și căldură”, Nicușor Dan împreună cu al său prieten Crețu-Sârbu de la Termoenergetica au dus impostura la cote maxime. Nicușor Dan spunea că 18 grade sunt de ajuns în casele bucureștenilor, în timp ce directorul Termoenergetica (Claudiu Crețu-Sârbu) declara cu mult patos că bucureștenii ar trebui să apeleze la un… boiler.

Evident, dând propriul exemplu și uitând să menționeze dacă domiciliază la apartament sau la… casă. Un detaliu nesemnificativ. Atât de nesemnificativ încât subvenția la căldură va exploda din toamnă. Din nou, un aranjament între Nicușor Dan și același director general de la Termoenergetica.

Prin urmare, lungul șir de minciuni al lui Nicușor Dan nu a trecut neobservat. Bucureștenii au realizat faptul că Nicușor Dan nu numai că este impostor. Însă, el este și incompetent. Mai rău, este și mincinos. Într-atât încât bucureștenii l-au plasat pe locul I.

Din păcate, Nicușor Dan este și leneș. Trecând peste faptul că stă închis în propriul birou și nu are nicio inițiativă utilă și benefică pentru cetățeni, primarul general nu face nimic.

Însă, permanent găsește vinovați. Evident, toată lumea este de vină pentru haosul din București. Toată lumea, mai puțin… el. El care ocupă (nejustificat!) fotoliul de primar general. El care nu înțelege nimic. El care nu face nimic. El care își asumă proiecte pentru care nu a mișcat un deget. El – Nicușor Dan – despre care cetățenii spun că este mincinos și leneș.

Însă, pe Nicușor Dan nu îl interesează. El are alte preocupări și, poate, angajamente pe care mort-copt trebuie să le onoreze. Și, o face în stilul său de ong-ist adoptat de PNL-USR cu multă minciună, lene și impostură. El este Nicușor Dan al Bucureștilor.

Pentru toți bucureștenii el este un coșmar. Dar, pentru o mică gașcă, el este (mic)unealta pentru atingerea unor obiective mai mult sau mai puțin transparente. Obiective de la parcuri și administrație și până la căldură și apă caldă.

Evident, că nu este singur în acest joc murdar. Are și el uneltele sale, cel puțin în domeniul termiei… Unelte după chipul și asemănarea sa. La fel de leneșe și mincinoase…

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer