Ce ascunde Clotilde Armand în ”războiul gunoaielor”?!

La începutul secolului XX, Bucureștiul trăia sub influență franceză. Această apetență se manifesta în mai toate domeniile. Capitala mai era cunoscută și ca… Micul Paris. Probabil că apetența vremii a condus și la apariția expresiei Să-ți trăiască franțuzoaica!”. Astăzi, locurile sunt ciudate. Ca vremurile.

Cunoscut cândva drept “Capitala Capitalei”, Sectorul 1 se află sub influență franceză. O influență administrativă, în sensul în care Primarul ales (dar contestat!) este Clotilde Armand. O figură de politician atipic pentru București, dar și pentru spațiul politic. Atipic deoarece șarmul stâlcirii limbii române pare să facă toți… banii! Dar și isteria cetățenilor Sectorului 1, a căror viață a luat o întorsătură tragică.

“Franțuzoaica de la 1” și-a stabilit multe ținte. Însă, transformarea străzilor Sectorului 1 în adevărate focare de infecție pare că nu a fost menționată. Nici de ea și nici de USR PLUS. Probabil că este un fel de surpriză neplăcută și urât mirositoare. Sau, poate, vrea să îi pedepsească pe cetățenii sectorului? Ori are ceva interese care, pentru moment, ne scapă. Interese pe relația cu prestatorul de servicii de salubritate. Da, Romprest. Care este prezent în Sectorul 1 de mulți ani.

Singura schimbare în Sectorul 1 este apariția lui Clotilde. Cocoțarea franțuzoaicei pe fotoliul de primar a însemnat și un lung șir de dispute. Cu angajații primăriei, cu firmele prestatoare de servicii. Cu toată lumea. Probabil că există anumite interese. Mai puțin transparente. Însă, pe subiectul Romprest lucrurile miros. Dar, rău de tot.

Dacă admitem faptul că există o problemă comercială (clauze contractuale, facturi etc.) între Primărie și Romprest, atunci soluția este în justiție. Însă, în afara unui joc mediatic, Clotilde Armand nu prea face mutări. Poate că justiția este… facultativă. Sau consultativă. Sau poate că există o “frică” puternică în a se adresa justiției? Cine știe? Fiecare cu propriile… frici.

Însă, ce vină au cetățenii Sectorului 1 să privească acest guerre urât mirositor?
Ce vină au cetățenii Sectorului 1 să fie înconjurați de gunoaie?
De ce ar trebui o firmă să accepte altceva decât scrie în contract? Care este oare miza acestui război?
Calitatea prestației operatorului de salubritate, contravaloarea prestației operatorului de salubritate sau însuși operatorul de salubritate?

Sunt întrebări la care chiar și Primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, are obligația de a răspunde…

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer