Nicușor Dan față cu… corupția imobiliară!

 

Nicușor Dan față cu… corupția imobiliară!

Pe final de an, dar și de mandat de primar general, Nicușor Dan a realizat (într-un final!) cine sunt dușmanii. Nu numai dușmanii lui, dar, mai ales, dușmanii democrației și statului de drept! Dușmanii sunt dezvoltatorii imobiliari! Sau, cel puțin, aceasta este imaginea din mintea matematicianului „trăznit” aflat la conducerea Primăriei Generale.

Practic, Nicușor Dan, într-un stil populist și propagandistic, lansează, în spațiul public faptul că pericolul este reprezentat de corupția imobiliară. Toată această abundență identică din zona SF pornește, cel mai probabil, de la dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul. Adică, instrumentul și vehiculul prin care Nicușor Daniel Dan a manipulat opinia publică dând impresia că el, ong-istul devenit edil, se luptă cu cineva. Practic, prin intermediul Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan a demarat campanii brutale și virulente prin care a încercat, într-o manieră stalinistă, să identifice dușmanul. Și, l-a atacat constant. Cu toate armele aflate la dispoziție. De la procese în instanțele de judecată și până la proteste tipic user-iste. După ce a făcut saltul de la ong-ist la edil, Nicușor Daniel Dan a înțeles să își continue jocul propagandistic și a dus la nivelul următor răzbunarea: a suspendat PUZ-urile. Din nou, decizia a fost cel puțin contestabilă și, în afară de un joc de imagine, nu a rezolvat, nici azi, problematica urbanismului. Din contră, a generat și mai mult haos și, implicit, pierderi financiare. Și, nu am în vedere profitul dezvoltatorilor imobiliari. Am în vedere bugetul PMB. Încasările la bugetul Bucureștiului. Din cauza deciziilor neinspirate și profund subiective, dezvoltatorii imobiliari s-au reorientat și și-au mutat interesul către alte zone. Cine a pierdut? Nicidecum Nicușor Dan. Au pierdut bucureștenii pentru că, în lipsa unor venituri la bugetul PMB, cineva trebuia să plătească. Și, cine putea să plătească? Bucureștenii. Deși, dacă ținem cont de faptul că aceste decizii îi aparțin exclusiv lui Nicușor Dan, atunci era normal ca el să plătească. Dar, este mai simplu să pui factura propriei incompetențe și imposturi în cârca bucureștenilor.

Ce vrea, de fapt, Nicușor Dan? Încearcă, din nou, un joc de imagine. Pe de o parte, se vulnerabilizează pozând în imaginea edilului care se luptă cu corupția (un aspect des întâlnit în studiile sociologice în ceea ce privește nemulțumirea populației!). Un fel de războinic al dreptății determinat să aducă bunăstarea. Întrebarea este bunăstarea cui?
Pe de altă parte, Nicușor Dan face un fel de preambul al campaniei electorale din 2024, lansând tema sa principală: lupta împotriva corupției. O temă falsă pentru că, din păcate, Nicușor Dan în exercitarea mandatului de primar general a demonstrat, de nenumărate ori, faptul că ceea ce susținea în calitate de ong-ist, în calitate de edil, nu mai este valabil.

În fapt, Nicușor Dan contestă fix acțiunile pe care odinioară, tocmai el, ong-istul, le punea în practică. Adică, cea mai autentică formă de dublă măsură. O impostură cu care, timp de 3 ani, ne-a obișnuit și pe care, din păcate, a promovat-o în spațiul public.

Până una-alta, în 3 ani de mandat, singura certitudine a performanței lui Nicușor Dan este… incompetența, lipsa unei viziuni și a proiectelor. Iar, pe locul doi, impostura!

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer