Nicușor Dan și… șopârlele

Lipsit de orice proiect pentru București, Nicușor Dan se bucură – neînțelegând gravitatea comportamentului său imatur – că Primăria Capitalei are conturile blocate. Însă, pentru orice edil întreg la minte, această situație ar genera o profundă stare de inconfortabilitate. Nicușor Dan zâmbește. Și, mai nou, a devenit un fel de eliberator al… șopârlelor.

Însă, subiectul nu este cel al șopârlelor. Subiectul este despre lipsa de transparență. O lipsă de transparență cel puțin ciudată. Prin urmare, conturile Primăriei Municipiului București sunt blocate. Sunt blocate ca urmare a dosarului de executare silită al familiei Constanda, pentru o sumă de peste 120 milioane euro.

Din partea lui Nicușor Dan nu am primit decât un zâmbet ciudat și o declarație prin care eram informați că investițiile sunt blocate. Judecând după zâmbet, există suspiciunea rezonabilă potrivit căreia această stare de fapt (înghețarea investițiilor!) îl… bucură. Este drept că multe din proiectele pe care ar fi trebuit să le continue sunt realizate de Gabriela Firea și sunt în folosul bucureștenilor, însă nu îmi imaginam faptul că meschinăria poate ajunge până aici.

Prin urmare, dacă Nicușor Dan refuză să comunice, atunci i-am adresat o scrisoare deschisă, solicitându-i punctual următoarele date:

Care este cuantumul total al creanței familiei Constanda?
Ce sumă a fost, până în acest moment, recuperată din aceasta datorie de la PMB?
În măsura în care au fost executate sume de bani din bugetul Municipiului București, vă solicit să comunicați valoarea acesteia, dar și destinațiile sumelor executate, precum și capitolele bugetare care au fost afectate de executarea silită.
Care este previziunea PMB privind executarea silită a familiei Constanda. Când se va finaliza executarea silită – în condițiile achitării integrale a debitului?
Care sunt capitolele bugetare din anul 2022 care vor fi afectate de această executare?
Care sunt cheltuielile aparatului bugetar municipal care vor fi afectate și în ce măsură?
Există, la acest moment, un plan sau o strategie cu privire la această situație de criză?

Nu sunt întrebări politicianiste. Sunt doar îngrijorări față de comportamentul profund inconștient pe care Nicușor Dan îl exprimă.

Sper ca domnul Nicușor Dan, din întunericul biroului în care stă, să își facă timp pentru a informa bucureștenii într-o manieră transparentă. La fel de transparent cum a făcut-o cu eliberarea… șopârlei!

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer