Politica tăcerii…

Pe zi ce trece, Bucureștiul se transformă. Și, din păcate, nu se transformă într-o versiune 2.0. Un upgrade. Un salt calitativ. Nici vorbă. Pe zi ce trece, Bucureștiul se afundă în mocirla generată de primarul întunericului și al frigului. Aproape că toată lumea este resemnată. La nivelul cetățenilor, s-a instalat un sentiment de silă. De silă profundă generată de minciunile și haosul ce au pus stăpânire pe București.

Dacă în urmă cu trei luni, Nicușor Dan silabisea faptul că prețul gigacaloriei nu se va tripla, recent am aflat că prețul gigacaloriei va sări la 980 de lei. Sau, poate, la 860 de lei. Detalii. Realitatea este că prețul gigacaloriei va exploda. La fel și facturile pe care bucureștenii le vor primi. Care este explicația acestui fapt?

În mod evident, prețul gazelor a crescut. Însă, la fel de cert este și faptul că primarul întunericului a dormit. Și a dormit foarte bine. Când pe la primărie, când pe litoral. Concluzia este că nu a făcut nimic. Adică, nu s-a implicat deloc. A fost atât de preocupat să își numească directorul general ”boiler”, încât asta i-a mâncat tot timpul. Dar și nervii cetățenilor. În loc să asigure necesarul de gaze, Nicușor Dan a mers pe litoral. Probabil a auzit că în Marea Neagră sunt niște gaze și spera să rezolve problema.

Un alt aspect este faptul că, la fel ca prețul gigacaloriei, și minciunile lui Nicușor Dan au început să explodeze. Lui îi explodează în față, iar bucureștenii sunt arși la buzunare. Dacă în campanie promitea că rețeaua de termoficare va fi refăcută complet, acum se reîntoarce la vechiul discurs de activist și identifică vinovați. Evident, vechea administrație. Despre el, niciun cuvânt…

În tot acest calvar, Nicușor Dan nu numai că nu are soluții la problemele reale și urgente ale Capitalei, însă generează și menține conflicte. Cel mai recent, conflictul cu STB-ul. În loc să se implice în această problemă, Nicușor Dan a ales calea… scandalului. Și, prin atitudine și declarații, a amplificat conflictul.

Este adevărat că nu a avut timp nici măcar să îi răspundă la telefon Prefectului Municipiului București. Însă, cetățenii au avut de suferit.

Evident că este ușor să identificăm vinovații în persona angajaților STB. Însă, să nu uităm că STB-ul este în coordonarea/subordonarea Primăriei Municipiului București. Or, dacă ești responsabil și te interesează, atunci, cu siguranță, din demnitatea funcției pe care o ocupi, îți cam revine responsabilitatea de a identifica soluții. Și pentru angajații STB, dar și pentru cetățeni. Acei cetățeni cărora le-ai promis, dar cărora le-ai înșelat așteptările.

În rest, Noul București este la fel ca… Nicușor Dan. În vise, minunat, în realitate, de…

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer