Capitala lui ”vom face”

De mai bine de doi ani, Bucureștiul stă în loc. Nu se face nimic concret. Toate promisiunile din campania electorală au rămas la stadiul de… promisiune. O promisiune neonorată. Nici măcar asumată. În schimb, în permanență, Nicușor Dan, cu mult cinism și ipocrizie, identifică vinovați.

Așa cum ne-a obișnuit, vinovații sunt cei care au fost până la el. Despre el nu suflă nicio vorbă. Parcă suntem într-un film cu buget redus în care actorul impostor devine, peste noapte, factor de decizie într-un domeniu de care nici nu a auzit. Și, încearcă, din răsputeri, să înțeleagă ce caută el în respectiva poziție. Însă, în cazul lui Nicușor Dan, impostura și ipocrizia este dusă la nivel de artă. Se poartă de parcă nu el ar fi fost cel care, în campania electorală, promitea diverse lucruri.

În cei peste doi ani de când se află la conducerea Primăriei Municipiului București, Nicușor Dan nu a reușit nimic din ce a promis. Dar, de fiecare dată, fie a identificat vinovații eșecului său, fie a utilizat celebra frază ”o să facem”. Cine ”o să facem”? Cum ”o să facem?” Când ”o să facem?” Sunt deja întrebări retorice. Nu există răspunsuri care să fie valide. Nu există nici orizont de timp și nici măcar modul în care ”o să facem”.

Ipocrizia lui Nicușor Dan seamănă perfect cu mesajul unui fost președinte al României care, cu același cinism, spunea ”Să trăiți bine!”. Unii au înțeles că este o promisiune, alții au înțeles exact urarea și nu au dat curs manipulării. Și în cazul lui Nicușor Dan, lucrurile stau la fel. A aruncat pe piață o multitudine de promisiuni și nu a livrat nimic. Dar, acum ”o să facem!”.

Bucureștenii se confruntă cu o multitudine de probleme. De la căldură și până la transportul public. De la consolidarea clădirilor cu risc seismic și până la celebrele PUZ-uri. Dar, așa cum spune Nicușor Dan…”o să facem”.

Din păcate, timpul trece, iar problemele comunității și ale bucureștenilor nu numai că nu se rezolvă, dar nici măcar nu există un plan. Un proiect, o viziune.
Chiar și cu un termen de finalizare de 20 de ani. Adică, să știe orice bucureștean că problema apei calde se va rezolva în 20 de ani. Nimic. Doar vorbe goale, lipsite de orice substanță, promisiuni care nu vor fi onorate.
Cel mai probabil, Nicușor Dan va solicita al doilea mandat pentru a rezolva ce nu a putut face în primul mandat, Și, pe această cale, Bucureștiul va rămâne captiv în paradigma ”vom face”.

Însă, există o certitudine: în timp ce Nicușor Dan doarme, oportunitățile se pierd. Și, din păcate, până la încheierea mandatului lui Nicușor Dan, Bucureștiul va rămâne o Capitală europeană anchilozată, anesteziată și cu proiectul ”vom face”.

În fiecare zi, Nicușor Dan oferă o nouă mostră de impostură. Apare în spațiul public și ne anunță, uimit, că a descoperit ”realități” din București (de la câinii vagabonzi și până la apa caldă care ajunge rece pentru că nu ajunge). Atât de uimit este Nicușor Dan încât poți jura că nu trăiește în București. El, de fapt, trăiește în Noul București din întunecatul său birou. Însă, ne anunță că ”vom face”…

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer