Pentru Nicușor… fără număr!

Primarul General a venit din concediu. De fapt, și aici este o întreagă discuție dacă a fost sau nu în concediu. Este cam aceeași dilemă cu apa caldă care, ce să vezi, este rece! Însă, revenirea lui Nicușor Dan în Noul București a însemnat o nouă lovitură pentru bucureșteni. De fapt, pentru buzunarele bucureștenilor. În stilul său meschin a anunțat faptul că are un plan. Un plan prin care dorește acceptul Guvernului de a-i permite extinderea limitei de îndatorare. Mai pe românește, Nicușor Dan vrea să se poată împrumuta “fără limită”. Și, nu numai că visează la acest lucru. Dar, aduce și completări spunând că “Bucureștiul, spre deosebire de alte capitale europene, este foarte-foarte puțin îndatorat”.

Dorința și motivația lui Nicușor Dan arată meschinăria de care dă dovadă. Este drept că această meschinărie este ascunsă de masca de protecție. Însă, și așa acest comportament duhnește. Și, arată fața urâtă a unui personaj care, ajuns în fotoliul de Primar General, privește doar spre propria agendă… Sau, spre agenda altora. Mai puțin a bucureștenilor.

Primarul general vrea să se împrumute pentru fuziunea Elcen-Compania Municipală Termoenergetica București. Însă, nu suflă un cuvințel despre propunerea consilierilor generali PSD în ceea ce privește proiectul pentru folosirea energiei geotermale de adâncime în eficientizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul București. Evident că nu îi place. Este o inițiativă în pentru comunitate. O inițiativă a PSD!

De asemenea, nu suflă un cuvințel despre sumele pe care PMB trebuie să le plătească Societății de Transport București sau Companiei Municipale Termoenergetica București. Însă, vrea împrumuturi “fără limită”. Păi, domnule primar general, bucureștenii ți-au dat un cec în alb. Și, în nici 12 luni ai transformat Noul București în ceva ce nu se poate descrie în cuvinte. Acum, vrei, din nou, un cec în alb? Pentru ce? Pentru ne îngropa definitiv, nu?

La asta se rezumă soluțiile pentru Noul București? Uite câteva idei: în locul extinderii limitei de îndatorare ai putea apela la refinanțarea creditelor existente cu dobânzi de 2,5%-3%. Ce zici? Nu este așa că ar fi mai logic și mai eficient? Însă, probabil că nu s-ar putea “rezolva” alte chestiuni…

Pe de altă parte, celelalte capitale europene la care face referire Nicușor Dan au și primari generali care au performanță în administrația publică, au proiecte, se implică în și pentru comunitățile pe care le reprezintă. Or, din această perspectivă, poate că se justifică contractarea unor împrumuturi. Însă, când tu, Nicușor Dan, vorbești de a te împrumuta pentru a acoperi găurile din buget, înseamnă că ești cel puțin impostor! Evident că retorica lui Nicușor Dan aduce în discuție “greaua moștenire”. Dar, domnule Nicușor Dan sunteți primar general de aproape un an de zile. Este drept că vreo lună ați fost plecat din Noul București și vreo 11 ați încercați să vă acomodați cu lipsa șobolanilor, a gunoaielor, a țânțarilor, dar… ați reușit! Acum, bucureștenii au de toate! Și, și gunoaie și haos, țânțarii vor dispărea în câteva săptămâni din motive de condiții meteo. Să înțelegem că este cazul să fie îngropați și în datorii?

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer