Nesimțire și bani publici

În urmă cu câteva luni, presa relata faptul că Tudor Măcicășan (consilier personal al lui Nicușor Dan) a plecat cu mașina instituției la un concert. Evident, primarul fără voie și viziune, Nicușor Dan nu a reacționat.

Motivele pot fi multe. Probabil că lipsa de reacție s-a fundamentat pe faptul că Tudor Măcicășan este specializat pe probleme de…mobilitate. În fine, ce contează este faptul că banul public este utilizat într-un mod ce depășește cadrul legal. Până la urmă, Nicușor Dan nu avea de unde să știe ce face propriul consilier. În fond, el nici măcar nu știe ce se întâmplă în București…Capitala pe care ar trebui să o administreze. Măcar să o administreze. De a aduce plus valoare sau de a dezvolta proiecte este exclus.

La acel moment, chiar mă gândeam la faptul că este doar un eveniment nefericit. La fel de nefericit cum este și Nicușor Dan în calitatea de primar general. Mă gândeam…Speram… Însă, timpul a demonstrat impostura lui Nicușor Dan și a acoliților din gașca useristo-penelistă. Adică, părintele 1 și părintele 2 al copilului râzgâiat Nicușor Dan. Utilizarea banului public în propriul interes este deja un modus operandi al găștii useristo-peneliste.

Junele de care făceam referire la început nu este singur. Nici pe lume, nici în cabinetul lui Nicușor Dan, dar nici din punct de vedere comportament. El este coleg cu Ramona Nicoleta Dinu. O altă consilieră a primarului fără voie. O consilieră specializată pe guvernanță corporativă și insolvență. Ramona Nicoleta Dinu obișnuiește să facă deplasări frecvente pe ruta București-Constanța și retur. În fond, este dreptul ei. Faptul că este născută în Constanța, că este tânără și se bucură de litoralul Mării Negre sunt lucruri normale.

Anormalitatea sau imoralitatea situației este faptul că aceste deplasări se realizează tot cu mașina…instituției. Exact! Cu mașina instituției. Și, prin urmare, costurile aferente sunt plătite tot de către…instituție. Adică, de Primăria Municipiului București (PMB). Adică, din bani publici. Deci, Nicușor Dan cel care pozează în apărarea legii și care promovează respectul banului public este de acord cu aceste practici? Dacă în primul caz, ar fi putut funcționa prezumția de nevinovăție a lui Nicușor Dan, în acest caz lucrurile par a fi desprinse dintr-un film cu buget redus.

Și voi explica, în timp ce cu mult cinism, Nicușor Dan și prietenul Claudiu Crețu Sârbu (de la Termoenergetica) au decis să crească prețul gigacaloriei, consilierii primarului general utilizează banii publici pentru interesul propriu. Sau, poate, Ramona Nicoleta Dinu a vizitat standul Termoenergetica de la recenta expoziție de la Constanța? Ori, poate, s-a preocupat în a promova imaginea furnizorului bucureștean de termie în…Constanța? Evident că nu! Deplasările Ramonei Nicoleta Dinu au fost înaintea evenimentului expozițional la care a participat și Termoenergetica. Însă, nu despre această participare este vorba.

În concluzie, pe zi ce trece, Nicușor Dan își arată fața hâtră și măsura respectului pentru bucureșteni și banul public. Este o nouă mostră de impostură, cinism și nesimțire pe care Nicușor Dan și acoliții săi useristo-peneliști o afișează! Din păcate, costurile acestor aroganțe sunt plătite de bucureșteni!

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer